Muziekstudio Vreekwijk Deurne

Op vakinternaat Vreekwijk van Bijzonder Jeugdwerk Brabant in Deurne verblijven ongeveer 60 jongeren, waarvan ongeveer 2/3 op basis van een machtiging gesloten plaatsing van de kinderrechter.
Binnen het dagprogramma voor jongeren is er de de laatste jaren steeds meer belangstelling voor muziek, het samenstellen van eigen composities, het maken van raps en videoclips en deze vastleggen op CD. Naast het aspect van vrijetijdsbesteding is muziek en video voor veel jongeren een middel bij uitstek om zich te uiten. Ze schrijven zelf teksten, maken zelf raps met opnamen of leren muziekinstrumenten te bespelen. Bijzonder jeugdwerk beschikte over een geïmproviseerd lokaaltje waar met beperkte middelen muzieklessen werden gegeven. Men wilde echter graag een muziekstudio inrichten zodat de jongeren betere en meer mogelijkheden hebben om muziek te maken.

In 2015 werd de nieuwe muziekstudio geopend. Jongeren die op Vreekwijk verblijven kunnen er voortaan terecht voor muziektherapie én vrijetijdsbesteding.

De muziekstudio was een langgekoesterde wens van de jongeren en met een bijdrage van verschillende fondsen, waaronder Thomas van Villanova, is deze wens in vervulling gegaan.

Terug naar overzicht